Mijn naam is Marijn Maassen

Vanuit praktijk Vrij werk ik als consulent seksuele gezondheid NVVS. Tevens vervul ik deze functie 1 dag in de week binnen het behandelteam, op locatie bij Autismepunt te Eindhoven.

Na mijn opleiding tot Z-verpleegkundige ben ik gaan werken met mensen met een verstandelijke beperking, waarbij ik ook veel in aanraking kwam met autisme.  Door mijn gewekte interesse ben ik me hierin gaan specialiseren. Sindsdien begeleid ik vooral mensen met autisme en een normale of hoge begaafdheid.

Tijdens begeleidingsmomenten kom ik vaak vragen tegen op het gebied van seksualiteit. Ik merk dat dit onderwerp erg leeft maar nog te weinig besproken wordt. Veel van deze vragen hebben betrekking op seksuele identiteit, genderidentiteit/ genderdysforie, afstemming in relaties, prikkelgevoeligheid en seksualiteit, seksuele voorkeuren (fetisjisme) en seksuele onzekerheden.

Seksualiteit speelt in ieders leven een rol, daarom vind ik het bespreekbaar maken hiervan erg belangrijk. Het bespreekbaar maken draagt bij aan een gezonde seksuele ontwikkeling, hierdoor kan de beleving van seksualiteit fijn, plezierig en veilig zijn. Dit heeft ertoe geleid dat ik de opleiding tot consulent seksuele gezondheid heb gevolgd.

Ik ben er dan ook trots op dat deze vragen in mijn praktijk Vrij besproken kunnen worden!

Voor meer informatie, mogelijkheden en tarieven, neem vrijblijvend contact op

Praktijk Vrij

Vrij staat als motto voor wat ik eigenlijk wil uitdragen in mijn praktijk. Ik vind het heel belangrijk dat eenieder vrij is om zichzelf te zijn en te ontwikkelen. Vrij van oordelen van anderen.